Pinse-friluftsgudstjeneste

På Herlufsholm

Gudstjeneste i det grønne 2. pinsedag kl 11.00

Fri- og folkekirker i Næstved indbyder til friluftsgudstjeneste

Mandag den 5. juni 2017 – 2. pinsedag og grundlovsdag – afholdes gudstjeneste på plænerne bag Herlufsholm kirke.

Gudstjenesten er en fælleskirkelig gudstjeneste med deltagelse af Folkekirker, Katolsk kirke, Frelsens Hær, Birkebjergkirken, Sjølundkirken og Næstved Bykirke.

Gudstjenestens tema er ”Enestående… ”

Medbring tæppe eller havestol, kom og nyd og deltag i denne gudstjeneste i den smukke natur ned mod Susåen.  Efter gudstjenesten er der mulighed for picnic i det grønne.

Skulle vejret vise sig fra en dårlig side flyttes gudstjenesten ind i Herlufsholm kirke.

Gudstjenesten arrangeres af ”Næstveds Økumeniske Præstegruppe”, et fællesskab præster og ledere fra byens fri- og folkekirker, der inspirerer hinanden.

Fakta: Hvad er pinse?

I pinsen fejrer kristne verden over, at Helligånden kom til disciplene og gjorde dem i stand til at tale adskillige sprog og dermed sprede det kristne budskab i hele verden. Pinsen kaldes også kirkens fødselsdag, fordi det dermed blev muligt at udbrede evangeliet til alle folkeslag.

Pinse kommer af det græske ord pentecoste, der betyder halvtreds, for der er 50 dage fra påske til pinse. Pinsen fejres i over to dage: Pinsedag, som altid er en søndag, og 2. pinsedag, som er mandagen lige efter.

(Kilde: www.folkekirken.dk)