Askeonsdag

Meditativ askeonsdagvandring i midtbyen 

Onsdag 14. februar 2018 kl. 19.30

Flere af byens præster og kirker inviterer til en mere end 1000 år gammel tradition, når der onsdagen efter fastelavn holdes meditativ vandring i midtbyen. Vandringen på ”askeonsdag” indleder de 40 fastedage i kirkernes kalender frem mod påske.

Vi går fra Sct. Peders Kirke kl. 19.30 via den fritlagte Suså til Fællesgravens minde på Gamle Kirkegård, og videre op til Vor Frue Kirke på Præstøvej, hvor vandringen sluttes med en kort gudstjeneste.

Afslutningsvis er der kirkekaffe.

Ved askeonsdagsmessen i Vor Frue går vi op til alteret og får tegnet korsets tegn for panden med aske eller strøet aske i håret. Brugen af asken er et symbol på forgængelighed. Mennesket er skabt ud af støv og skal blive til støv, ifølge den kristne tro. Asken minder derfor om, at mennesket intet er uden Gud.

Arrangør & medvirkende: Næstved Økumeniske Præstegruppe (NØP)

Yderligere info:

Hanne Kofoed Sørensen, koordinator.

Sygehuspræst Hanne Kofoed Sørensen,
Kirkepladsen 5, 4700 Næstved,
træffes på mobil-tlf.4087 1737;