Retrætedag

Hvad er en retræte?

Retræte betyder at trække sig tilbage.
Retræte er en tid med mulighed for at samle tankerne, en tid til at reflektere og overveje dybere aspekter af tilværelsen, tid til stilhed, fordybelse og bøn, tid til at lytte til Gud.
En retræte er ikke virkelighedsflugt eller ”flugt fra arbejde og den er ikke et åndeligt brusebad”, men den er med til at give de redskaber, vi har brug for til at give nyt syn på hverdagen, og at finde små stunder af ro, som kan give mod og energi – også i hverdagen.
En hektiske og krævende hverdag med mange afbrydelser og forstyrrelse fra digitale medier styrer mere og mere af vores tid – så kortere eller længere stunder hvor vi kobler fra og finder ro i stilheden bliver også mere og mere vigtige.

Retræte har sin inspiration og rødder i biblen

Evangelierne fortæller, at Jesus ofte søgte Gud ved at tage væk for at være i stilhed og ensomhed.
I Matt. kap. 4 fortælles der, at Jesus efter sin dåb i Jordanfloden, trak sig tilbage i ørkenen i fyrre dage for at søge Gud. Samtidig tog Jesus ofte sine disciple med til steder, hvor de kunne være alene, og i Markusevangeliet 6, 31 siger Jesus til sine disciple “Kom med ud til et øde sted, hvor I kan være alene og hvile jer lidt.”
I biblen er der også eksempler på en række andre personer, som i ensomhed søgte Gud.

Retrætedagen begynder med fælles morgenkaffe og introduktion til retræten, derefter vil der være en bede og nadverstund, hvor vi går ind i stilheden sammen, og vi slutter med eftermiddagskaffe efter at vi er gået ud af stilheden igen.
På dagen vil hele kirken være indrettet med forskellige rum/”stationer” med inspiration fra Johannesevangeliet 21, 1-14. Der vil være mulighed for bibellæsning, bøn, refleksion, kreativ udfoldelse og hvile i relation til teksten og i forhold til sit eget liv.
I løbet af dagen vil der også være mulighed for korte samtaler og forbøn med en af retrætedagens ledere.

Jahannesevangeliet 21,12a

Uanset din erfaring med retræte eller kirkeliv, så er du velkommen til at deltage i retrætedagen. Det kræver dog tilmelding. Læs hvordan længere nede.
Arrangører: Osted Frikirke og Birkebjergkirken ved Henriette Jensen (Osted), Kirsten Graversen (Næstved) og præst i Birkebjergkirken Nana Green

STED
Birkebjergkirken, Tommerupvej 4, 4700 Næstved

PROGRAM OG DAGENS FORLØB
Kl. 8.30 Morgenmad og kort introduktion til retræten.
kl. 9.00 Rundvisning til kirkens rum og ”stationer.”
kl. 9.15. Retræte begyndende med fælles nadverstund
kl. 12.00 Frokost.
Kl. 12.30 Retræte
Kl. 15.30. Stilheden slutter, afslutning og kaffe.
Dagen foregår i stilhed fra kl. 9.15-15.30.

Medbring gerne bibel, notesbog, tegneredskaber og – med stor frimodighed – pude og tæppe til evt. hvile. Indesko/hjemmesko vil formentlig være praktisk og behageligt. Desuden varmt overtøj og udesko, da der er mulighed for en gåtur. Hele dagen vil der være kaffe, te, vand og frugt stillet frem.
PRIS: 80,- kr. Dækker forplejning på dagen, som indbetales ved tilmelding via MobilePay på 3053 1755 eller kontant efter aftale med Nana Green eller Henriette Jensen.

Tilmelding senest onsdag d. 4. marts 2020 på e-mail:
Skriv til tilmeld@birkebjergkirken og skrive “Retrætedag 2020” i emnelinien. Oplys antal tilmeldte og navn(e).
OBS: Der er begrænset antal pladser på retrætedagen, så tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Retrætedagen er arrangeret i samarbejde mellem Osted Frikirke og Birkebjergkirken i Næstved, der begge er en del af Det Danske Missionsforbund. Alle er velkommen uanset kirkeerfaring, alder eller evt. kirkeligt tilhørsforhold.

Mere info eller spørgsmål
Kontakt Henriette Jensen på tlf. 22170189 eller Nana Green på tlf. 30531755 eller skriv på e-mail: nana@birkebjergkirken.dk.

Download invitation