Nyt og nyttigt

– i en tid hvor vi som fællesskab
er sammen på afstand

Her vil der løbende komme indslag til trøst og opmuntring i denne tid med nedlukning og afstand.

Vejledning til gudstjenesten på søndag

Menighedsblad – særudgave – april 2020

Ud-fordring til kirken
– Kristi himmelfartsdag 2020

Kristi himmelfart er der ikke gudstjeneste i Birkebjergkirken, men du kan læse en refleksion til dagen og genåbningen af kirkerne i Danmark fra vores præst Nana Green – nedenfor:

Dagens andagt fra Det danske Missionsforbund

Mandag d. 11. maj 2020
Over nogle uger gik præsterne i Missionsforbundet sammen om at dele en andagt dagligt på skift. Det sluttede i dag d. 11. maj, men du kan stadig finde de 6 ugers andagter på Missionsforbundets YouTube-kanal

Nedenfor er den sidste og de to andagter, som vores præst delte i forløbet.

Nedenfor kan du høre vores præst Nana Green dele nogle refleksioner i to andagter fra nedlukningsperioden. De er delt som en del af flere andagter fra Det danske Missionsforbund.

En bøn midt i pandemien

Torsdag d. 19. marts 2020
Vores pastor emeritus Leo Hansen har sendt denne bøn. Det er en redigeret bøn af Johannes Værge fra Kristeligt Dagblad.

En morgenbøn

Fredag d. 13. marts 2020
Morgenandagten på P2 er ikke et nyt fænomen for mig, det er dog et stykke tid siden jeg har fået lyttet til den sidst. Da jeg vågnede den anden morgen efter nedlukningen af Danmark, så kunne jeg mærke en snigende smule af mismod. Det var bl.a. ordene i den københavnske biskops bøn, der var gode ord at tage med ind i morgenstunden. Du kan lytte med hver morgen efter 8-radioavisen på P2 (DAB eller internet). Muligvis kan man også høre det via DR2 (det kunne man en gang).
Må du også se din dag bredt ud foran dig – hvad enten du er hjemme, alene, med familien, hjemmearbejdende, hjemmeskolet, tvungen ferierende, holder Danmarks hjul igang eller er en af dem, der passer på Danmark og os andre på forskellige måder.
PS. Jeg har haft glæde af at bede netop denne bøn flere gange siden, så tag den med dig, når du har svært ved at finde ordene selv.

/Nana Green, præst i Birkebjergkirken