Nyt og nyttigt

– i en tid hvor vi som fællesskab
er sammen på afstand

Her vil der løbende komme indslag til trøst og opmuntring i krisetid

Dagens andagt fra Det danske Missionsforbund

Mandag d. 30. april 2020
Fra i dag, d. 30 april, og 6 uger frem, så vil 18 præster fra menighederne i Det danske Missionsforbund skiftes til at dele en lille andagt på nogle få minutter hver dag. Du kan finde dem på Missionsforbundets YouTube-kanal og Facebook. Vi vil løbende opdatere med den nyeste her, i det omfang tid og kalender tillader det, men hvis du vil være sikker på at få den nyeste med, så følg med selv hos kilden.

En bøn midt i pandemien

Torsdag d. 19. marts 2020
Vores pastor emeritus Leo Hansen har sendt denne bøn. Det er en redigeret bøn af Johannes Værge fra Kristeligt Dagblad.

En morgenbøn

Fredag d. 13. marts 2020
Morgenandagten på P2 er ikke et nyt fænomen for mig, det er dog et stykke tid siden jeg har fået lyttet til den sidst. Da jeg vågnede den anden morgen efter nedlukningen af Danmark, så kunne jeg mærke en snigende smule af mismod. Det var bl.a. ordene i den københavnske biskops bøn, der var gode ord at tage med ind i morgenstunden. Du kan lytte med hver morgen efter 8-radioavisen på P2 (DAB eller internet). Muligvis kan man også høre det via DR2 (det kunne man en gang).
Må du også se din dag bredt ud foran dig – hvad enten du er hjemme, alene, med familien, hjemmearbejdende, hjemmeskolet, tvungen ferierende, holder Danmarks hjul igang eller er en af dem, der passer på Danmark og os andre på forskellige måder.
PS. Jeg har haft glæde af at bede netop denne bøn flere gange siden, så tag den med dig, når du har svært ved at finde ordene selv.

/Nana Green, præst i Birkebjergkirken