Nyt og nyttigt

– i en tid hvor vi som fællesskab
er sammen på afstand

Her vil der løbende komme indslag til trøst og opmuntring i denne tid med nedlukning og afstand.

Der står skilt i vinduet og ude ved Svendborgvej når kirken er åben.

Åben for dig

Opdateret: 6. februar: Selvom vi holder pause med gudstjenester og større samlinger, så er kirken stadig åben. De vil primært være tirsdag og torsdage.

Næste gang vi holder åben kirke er torsdag d. 2. marts kl. 13.30-17.30. Her vil kirken være åben for dig/jer som vil tænde et lys, bede en bøn (du kan også skrive eller tegne en bøn), finde Guds fred i kirkens rammer eller have en snak med vores præst. Kig også forbi hvis du og dine børn er på gåtur – se vores væg udsmykning og få et eksemplar med hjem, der kan farvelægges.

Du kan også hente en lille guide til at bede med og igennem et maleri.

Kommende datoer for åben kirke:
Grundet vinterferie, så er der i uge 8 er der ikke dage med åben kirke.
Tirsdag d. 2. marts, kl. 13.30 til 17.30
Torsdag d. 4. marts, kl. 15.30-20.30
Tirsdag d. 9. marts, kl. 13.30-17.30

OBS: Der er forsamlingsloft på 5 personer i kirkens forskellige lokaler (med mindre der er andagt eller anden højtidlighed) og husk at du skal bærer mundbind ved ankomst, når du går rundt og når du forlader kirken. Du må tage mundbindet af når du sidder.

Hvornår er næste gudstjeneste?

Ja, det ved vi ikke. I skrivende stund er det søndag d. 7. marts, men det afhænger af sundhedsmyndighedernes anbefalinger og smittetryk mv. Følg med på Facebook eller her på hjemmesiden.

Guide til bøn og stille stunder med Gud

Har du lyst til at finde rum og ro til din tro i hverdagen, så følg dette link med inspiration til stille meditative og reflekterende stunder med Gud. Der er også links til forskellige apps og podcasts, hvor du kan få daglige stunder med bibeltekster, refleksion og bøn. Måske er denne tid med nedlukning i passende tid at opøve en ny vane i hverdagen?

Inspiration til bøn, stille stunder og kristen meditation

JULESØNDAG: Alternativ til gudstjeneste – online

Julesøndag om aftenen blev denne video delt med to salmer, en bibelrefleksion, bøn og velsignelse – lavet hjemmefra af vores præst Nana Green.

Julehilsen download

Dagens andagt fra Det danske Missionsforbund

Mandag d. 11. maj 2020
Over nogle uger gik præsterne i Missionsforbundet sammen om at dele en andagt dagligt på skift. Det sluttede i dag d. 11. maj, men du kan stadig finde de 6 ugers andagter på Missionsforbundets YouTube-kanal

Nedenfor er den sidste og de to andagter, som vores præst delte i forløbet.

Nedenfor kan du høre vores præst Nana Green dele nogle refleksioner i to andagter fra nedlukningsperioden. De er delt som en del af flere andagter fra Det danske Missionsforbund.

En bøn midt i pandemien

Torsdag d. 19. marts 2020
Vores pastor emeritus Leo Hansen har sendt denne bøn. Det er en redigeret bøn af Johannes Værge fra Kristeligt Dagblad.

En morgenbøn

Fredag d. 13. marts 2020
Morgenandagten på P2 er ikke et nyt fænomen for mig, det er dog et stykke tid siden jeg har fået lyttet til den sidst. Da jeg vågnede den anden morgen efter nedlukningen af Danmark, så kunne jeg mærke en snigende smule af mismod. Det var bl.a. ordene i den københavnske biskops bøn, der var gode ord at tage med ind i morgenstunden. Du kan lytte med hver morgen efter 8-radioavisen på P2 (DAB eller internet). Muligvis kan man også høre det via DR2 (det kunne man en gang).
Må du også se din dag bredt ud foran dig – hvad enten du er hjemme, alene, med familien, hjemmearbejdende, hjemmeskolet, tvungen ferierende, holder Danmarks hjul igang eller er en af dem, der passer på Danmark og os andre på forskellige måder.
PS. Jeg har haft glæde af at bede netop denne bøn flere gange siden, så tag den med dig, når du har svært ved at finde ordene selv.

/Nana Green, præst i Birkebjergkirken