Nyt og nyttigt

– i en tid hvor vi som fællesskab
stadig kan være nødt til at være sammen på afstand

Nyt fra menighedsråd og præst
– link til mailtekst 24/4-2021

Mail udsendt til mailingliste lørdag d. 24. april fra menighedsråd og præst om lettelse i restriktionerne pr. 21. april 2021. Klik og læs om at vi samles til gudstjenester igen med sang, sang-frie pladser og dato for årsmødet.

Her vil der løbende komme indslag til trøst og opmuntring i denne tid med nedlukning og afstand.

Der er fysiske gudstjenester i Birkebjergkirken igen!
Fra påsken og frem er der igen fysiske gudstjenester i kirken. I skrivende stund er det gudstjenester søndage kl. 10.30 og pr. 21. april er der lettet på anbefalinger og restriktioner, så vi igen kan synge fællessang og varigheden ikke er begrænset til omkring 30 minutter.

Hvis du ikke kan deltage endnu, så kan du lytte til prædikenerne her på hjemmesiden.

Der står skilt i vinduet og ude ved Svendborgvej når kirken er åben.

Åben for dig

Opdateret: 24. april 2021: Vi mødes til gudstjenester igen om søndagen, men vi prøver alligevel at holde fast i dage, hvor kirken er åben for dig – primært tirsdage og torsdage.

Som regel vil kirken være åben for dig/jer tirsdag og torsdage. Dig, som vil tænde et lys, bede en bøn (du kan også skrive eller tegne en bøn), finde Guds fred i kirkens rammer eller få en snak med vores præst.
Kig også forbi hvis du og dine børn er på gåtur – se vores vægudsmykning og få et eksemplar med hjem, der kan farvelægges.

Du kan også hente en lille guide til at bede med hjælp fra og igennem et maleri.

Kommende datoer for åben kirke:
Tirsdag d. 27. april, kl. 13-17.30
Torsdag d. 29. april, kl. 16.00-19.30
Og selvfølgelig søndage kl. 10.30, hvor vi fejrer gudstjeneste!
Der tages forbehold for ændringer i planen.  Hvis du vil være sikker på ikke at gå forgæves, så kan du altid lave aftaler med præsten også uden for de oplyste “åbningstider”.

OBS: Der er forsamlingsloft på 10 personer i kirkens forskellige lokaler (med mindre der er andagt eller anden højtidlighed) og husk at du skal bærer mundbind ved ankomst, når du går rundt og når du forlader kirken. Du må tage mundbindet af når du sidder.

Hvornår er næste gudstjeneste?

Det er der næste søndag. Vi har åbnet for gudstjenester igen fra starten af april. Det bliver korte gudstjenester af ca. 30 minutters varighed – søndage kl. 10.30.

Guide til bøn og stille stunder med Gud

Har du lyst til at finde rum og ro til din tro i hverdagen, så følg dette link med inspiration til stille meditative og reflekterende stunder med Gud. Der er også links til forskellige apps og podcasts, hvor du kan få daglige stunder med bibeltekster, refleksion og bøn. Måske er denne tid med nedlukning i passende tid at opøve en ny vane i hverdagen?

Inspiration til bøn, stille stunder og kristen meditation

Dagens andagt fra Det danske Missionsforbund

Mandag d. 11. maj 2020
Over nogle uger gik præsterne i Missionsforbundet sammen om at dele en andagt dagligt på skift. Det sluttede i dag d. 11. maj, men du kan stadig finde de 6 ugers andagter på Missionsforbundets YouTube-kanal

Nedenfor er den sidste og de to andagter, som vores præst delte i forløbet.

Nedenfor kan du høre vores præst Nana Green dele nogle refleksioner i to andagter fra nedlukningsperioden. De er delt som en del af flere andagter fra Det danske Missionsforbund.

En bøn midt i pandemien

Torsdag d. 19. marts 2020
Vores pastor emeritus Leo Hansen har sendt denne bøn. Det er en redigeret bøn af Johannes Værge fra Kristeligt Dagblad.

En morgenbøn

Fredag d. 13. marts 2020
Morgenandagten på P2 er ikke et nyt fænomen for mig, det er dog et stykke tid siden jeg har fået lyttet til den sidst. Da jeg vågnede den anden morgen efter nedlukningen af Danmark, så kunne jeg mærke en snigende smule af mismod. Det var bl.a. ordene i den københavnske biskops bøn, der var gode ord at tage med ind i morgenstunden. Du kan lytte med hver morgen efter 8-radioavisen på P2 (DAB eller internet). Muligvis kan man også høre det via DR2 (det kunne man en gang).
Må du også se din dag bredt ud foran dig – hvad enten du er hjemme, alene, med familien, hjemmearbejdende, hjemmeskolet, tvungen ferierende, holder Danmarks hjul igang eller er en af dem, der passer på Danmark og os andre på forskellige måder.
PS. Jeg har haft glæde af at bede netop denne bøn flere gange siden, så tag den med dig, når du har svært ved at finde ordene selv.

/Nana Green, præst i Birkebjergkirken