Nyhedsblad og kalender – april og maj

Download nyhedsbrev og kalender

Forår og påske –
Nyt liv og tålmodighed.

Af Nana Green

Vi er heldige på vores breddegrader at kunne fejre påsken samtidig med at alting spirer og gror.


Vi bliver mindet om nyt liv og genopstandelse i naturen omkring os. Et frø lægges i jorden – i mørket – brydes åbent og nyt liv spirer frem og får rødder.


Sådan er det også med vore liv. Der er mulighed for en ny start og et nyt liv – og nogle gange kræver det en tid, hvor det føles mørkt, og vi skal den hårde proces igennem, hvor den hårde overflade skal brydes åben, så det nye kan bryde igennem og op i lyset. Ligesom rødder kan søge ned i væde og næring.


Jeg husker selv, da jeg som barn fik et lille stykke jord i den lille have i vores rækkehus, hvor jeg fik lov at plante tagetesfrø, og hvordan jeg utålmodigt hver dag kiggede og ventede på, at der skulle komme spirer frem. Det tog lang tid, og tålmodigheden blev stillet på en prøve. Selv, når spirerne titter frem, kan man være helt utålmodig efter en plante og blomster.


Her nytter det ikke noget at hive i spirerne for at få dem til at vokse hurtigere. Man kan gøde, man kan vande, og man kan vente – og huske, at under overfladen, nede i jorden sker noget af det, man ikke kan se. Der brydes åbent, der slås rødder, og der bryder nye spirer frem.

Vores tålmodighed bliver stillet på store prøver i denne tid – og vi længes efter noget nyt skal ske. Jeg tror, det vil ske, men jeg tror også, at vi skal vente på Gud – have


TÅLMODIGHED OG TILLID. TILLID TIL, AT HAN ALLEREDE LÆNGE HAR VÆRET I GANG MED SIT SKABERVÆRK – OG AT DET GROR OG VOKSER – OGSÅ SELVOM VI IKKE LIGE KAN SE DET NU.


I vores by, i vores kirke og i vore liv.


Må Gud give os øjne, der kan se, ører, der kan høre og hjerter, der kan fatte – holde fast i udholdenheden, tilliden og håbet, og gøre det, kærlighedens arbejde vi kan – uden at hive utålmodigt i spirerne.