Retrætedag

Hvad er en retræte?

Retræte betyder at trække sig tilbage.  I en hverdag, hvor der er mange forstyrrelser, mange måder at blive afbrudt og kontaktet på det meste af døgnet, så er der endnu mere brug for tid, ro og rum for stilhed, fordybelse og bøn uden afbrydelser – tid til at lytte til det roen giver plads til .

En retræte er ikke virkelighedsflugt, men kan give et savnet rum for nærvær med Gud og dig selv, som kan give blik for det vigtige i hverdagen.

Så prøv en dag hvor båden trækkes på land – før den igen sættes i søen til den videre sejlads.

Retræte har sin inspiration og rødder i biblen

Evangelierne fortæller, at Jesus ofte søgte Gud ved at tage væk for at være i stilhed og ensomhed.
I Matt. kap. 4 fortælles der, at Jesus efter sin dåb i Jordanfloden, trak sig tilbage i ørkenen i fyrre dage for at søge Gud. Samtidig tog Jesus ofte sine disciple med til steder, hvor de kunne være alene, og i Markusevangeliet 6, 31 siger Jesus til sine disciple “Kom med ud til et øde sted, hvor I kan være alene og hvile jer lidt.” I Biblen er der også eksempler på en række andre personer, som i ensomhed søgte Gud. På retrætedagen er du ikke alene i stilheden, men sammen med andre. Det giver faktisk et særligt fællesskab at være stille sammen.

Retrætedagen begynder med fælles morgenkaffe, rundvisning i kirken, introduktion til retræten, derefter vil der være en stund i kirken med en salme, en guidet bibelmeditation og her træder vi ind i stilheden sammen. Undervejs er der frokost og vi slutter med en fælles nadverstund som udgang for stilheden, og der er mulighed for eftermiddagskaffe til sidst På dagen vil hele kirken være indrettet med enkelte ”stationer” der kan understøtte eller inspirerer din fordybelse i dagens valgte bibeltekst.
Der vil være mulighed for bibellæsning, bøn, refleksion, kreativ udfoldelse og hvile i relation til teksten og i forhold til dit eget liv.

I løbet af dagen vil der også være mulighed for en kort samtale med en af retrætedagens ledere.

Uanset din erfaring med retræte eller kirkeliv, så er du velkommen til at deltage i retrætedagen, da vi sørger for at guide dig og de øvrige deltagere trygt igennem.Det kræver dog tilmelding.

ARRANGØRER: Birkebjergkirken i Næstved ved kirkens præst Nana Green med flere. Dagen arrangeres i et samarbejde mellem andre sjællandske menigheder i Evangelisk Frikirke Danmark.

STED: Birkebjergkirken, Tommerupvej 4, Næstved

PROGRAM OG DAGENS FORLØB
Kl. 9.00 Morgenmad, derefter rundvisning i kirken
kl. 9.30. Retræte begyndende med fælles bibelmeditation
kl. 12.00 Frokost
Kl. 12.30 Retræten fortsætter
Kl. 15.00 Fælles nadverstund hvor vi sammen går ud af stilheden

Derefter er der mulighed for at drikke en kop kaffe eller te sammen med de andre.

Medbring gerne bibel, notesbog, tegneredskaber og – med stor frimodighed – pude og tæppe til evt. hvile.
En varm trøje vil formentlig være praktisk og behageligt. Når man er i hvile/ro kan lettere komme til at fryse. Desuden varmt overtøj og udesko, da der er mulighed for en gåtur. Hele dagen vil der være kaffe, te, vand og frugt stillet frem.

PRIS: 90,- kr.  Dækker forplejning på dagen, som indbetales ved bekræftelse på mail via MobilePay på 300636 (OBS: indbetaling SKAL mærkes: ”Retrætedag) eller kontant efter aftale med Nana Green.


TILMELDING senest søndag d. 14. oktober 2022 kl. 12.00 på e-mail:  Skriv til tilmeld@birkebjergkirken.dk og skriv “Retrætedag 2022” i emnelinien. Oplys antal tilmeldte og navn(e). Afvent bekræftelse før du betaler!

OBS: Der er begrænset antal pladser på retrætedagen, så tilmelding sker efter først-til-mølle princippet.

MERE INFO ELLER SPØRGSMÅL
Kontakt Nana Green på tlf. 30531755 eller skriv på e-mail: nana@birkebjergkirken.dk.