Nana Green har ordet

I Markusevangeliet kan du læse om hvordan Jesus tager tre af disciplene med op på et højt bjerg og de pludselig ser Jesus i et helt anderledes klart og skinnende lys. De over-vældes af oplevelsen, og den ene af dem fo-reslår at de bygger nogle hytter der oppe. De hører endda Guds stemme sige: “Det er min elskede søn. Hør ham.” Hvordan mon det har været? At have denne ganske særlige oplevelse – og så skulle ned fra bjerget igen. Ned i dalen.
Kender du til at have en overvældende oplevelse? Måske endda en erkendelse? Måske har du haft sådan en oplevelse i løbet af sommeren? På et sommerstævne – eller på en konference eller på anden måde får brugt mere tid med Gud, dig selv og hinan-den, og har oplevet at være på bjerget, at se livet i et lidt klarer lys – og måske endda haft et stærkt nærvær af Gud?
Kender du så også til at skulle tilbage til hverdagen? Til at have lyst til at forlænge det overvældende og skønne fra sommerens ferieuger? Føler du ligesom Peter, at du vil forlænge opholdet – eller er det godt at gå ned fra bjerget til hverdagen igen?
Hvad venter neden for bjerget – i hverdagen? Hvordan har du det med hverdagen?
Når du står på dit bjerg, foran trapperne til hverdagen, hvad har du så lyst til at tale med Jesus om? Tal med ham om det – ærligt og ligefrem. Og husk han er både der med dig på bjerget, men han står også sammen med dig og ser på livet i dalen – i hverda-gen – og der går han også sammen med dig.