Lena Bechmann og Hanne Nøhr udstiller i Birkebjergkirken

Søstres samspil i abstrakt, naturalistisk, drømmende og finurlig kunst

”SAMSPIL” er temaet i en kunstudstilling, hvor søstrene Hanne Nøhr og Lena Bechmann udstiller deres kunstværker i Birkebjergkirken, Tommerupvej 4, Næstved.

Hanne Nøhr arbejder med forskellige udtryksformer med acryl på lærred og limfarve på akvarelpapir. Motiverne er nærmest naturalistiske og figurative. Kolorisme og stærke farverkompositioner kommer til udtryk i billederne.

Hun har deltaget i croquis og farvelære hos Joan Holbøll og har også fået undervisning på Ringsted malerskole. Inspiration henter hun fra de nordiske lande, bl.a. Færøerne, hvor hun har været på studieture flere gange.

Hun har været optaget på flere censurerede udstillinger og blev årets plakatkunstner i 2008 på Dronninglund Kunstcenter. Er desuden optaget i bogen 101 kunstnere 2016.

Lena Bechmann maler og tegner moderne figurative billeder i fabulerende og tegneserieagtig stil. Billederne er lavet intuitivt ”fra hovedet ud i hånden” uden brug af modeller eller hjælpemidler.

Hun har bl.a. fået undervisning af maleren Gerda Swane og den færøske kunstner Kári Svensson, og hun har desuden været på Gerlesborg kunstskole i Sverige.

Hun har udstillet adskillige steder i hele landet, bl.a. de censurerede: VK udstillingen 2001 på Lerchenborg Gods samt Næstved Kunstforenings jubilæumsudstilling på Rønnebæksholm 2007.

Der er fernisering på søstrenes udstilling søndag den 12. januar 2020 kl. 12 i Birkebjergkirkens Café. Efter ferniseringen kan billederne ses indtil 13. april i Birkebjergkirkens åbningstider ved gudstjenester, møder og arrangementer, og ellers ved at ringe på telefon 55 70 03 93 til pastor Leo Hansen.