Nyhedsblad og kalender december – januar

Download nyhedsblad og kalender

Rum og ro til tro

Af Nana Green

I 2021 vil vi gerne give mennesker rum og ro til tro. Derfor vil vi på forskellige måder – som COVID-19 restriktionerne må give mulighed for –
give rum og tid til nysgerrigt at gå på opdagelse i livet og troen. Dit liv og din tro.

Mit liv og min tro. At gå nysgerrigt og åbent til livet og troen
sammen – ja, det går bedst i en atmosfære, hvor man bliver taget imod som den, man er og hvor der ikke er fordømmelse eller bedømmelse. Det er sådan, Jesus tager imod os, så mon ikke vi kan prøve at tage imod hinanden på den måde?

Give rum og plads til både at se tilbage på det liv, der er levet – hvordan var det? Hvad formede dig? Hvem formede dig? Har du gjort dig
erfaringer med Gud igennem dit liv? Hvordan ser du på dit liv nu? Og det liv, du har i vente?

At høre andres livshistorier er spændende – det vidner utallige biografier på bestsellerlisterne om.

Selv at sætte ord på sin livs- og troshistorie og dele den med andre giver ofte nye opdagelser og erkendelser.

Det er en fantastisk måde at åbne sig for hinanden på. Giv mig en tanke.

På mit skrivebord ligger en nyudgivet bog med titlen: ”Giv mig en tanke.” Den er skrevet af tidligere biskop Steen Skovsgaard.

Den ligger der bl.a., fordi det er en inspirerende bog med små tekststykker – ja, faktisk en andagtsbog, men også fordi, der arbejdes på at anbefale den til menighedens fællesskabsgrupper, som kan læse et par tekststykker til hver
samling og sammen give hinanden de tanker, som bliver vækket ved at læse Skovsgaards refleksioner og forskellige bibeltekster.

Der vil følge en lille vejledning med til hver af de 208 tekster, I kan læse til hver gang og nogle guidende spørgsmål til samtalen.

Der er ikke nogle rigtige svar – det er at dele de tanker, som kommer til en. Lytte til de andres og selv give en tanke. En eller måske flere tanker – også gerne de ufærdige – ligesom livet ikke er færdigt endnu.

Det skal ikke være svært at være sammen, men være let. Så let som at give en tanke. Og så enkelt er det egentlig også med bøn. Giv Gud en tanke. Det, der ligger øverst i tankerne lige nu. Uden censur.

Så lad os gå ind i 2021, åbne for Gud og hinanden – i en åbenhed, hvor vi giver Gud og hinanden plads – og deler trosliv og tanker.


Kærlig hilsen Nana.