Nyhedsblad og kalender – juni og juli

Download nyhedsblad og kalender

Så kom sommeren

Af Kirsten Graversen

Det har på mange måder været en lang vinter med mørke og kulde, men også med corona og ikke mindst lukkede kirker. Vi har måttet holde os til hver vores lille boble, vi har skullet holde afstand, og det har alt sammen gjort, at mange føler, at de har et stort socialt underskud.

Vi er skabt til fællesskab, og det er i samværet med andre, at vi trives og udvikler os. Det er ved at se og blive set, at vi trives. Det kan sagtens være, at vi også trives rigtig godt alene, men på et tidspunkt får vi brug for andre. Og hvis den mulighed bliver begrænset, slider det på os.

Derfor var det også noget helt særligt, at vi kunne begynde at mødes i kirken igen til påske. I første omgang kun 1/2 time og uden sang, men vi kunne da være sammen igen om Guds ord.

Derfor tror jeg også, dette forår på en særlig måde har betydet meget for mange – at se det spire og gro, at høre solsorten den allerførste gang, at lytte til de mange fuglestemmer især tidligt om morgenen, og at se alle de farvestrålende forårsblomster. Det gør godt langt ind i sjælen.

Og nu står vi over for sommeren, “en sommer rig på nåde”, som der står i salmen” Det dufter lysegrønt af græs”. Så lad os nyde lyset og varmen samt muligheden for at være mere sammen.

Vi har en himmelsk Far, som viser os noget om sig selv i sit smukke skaberværk. Han elsker os mere end vi forstår, og han ønsker fællesskab med os. Hvis det virkelig går op for os, så tror jeg, at der bliver sommervarme og sommerlyst i vores hjerter, og hvor lyset er, der må mørket vige.

Ønsker jer alle en skøn sommer🌻.
Kærlig hilsen

Kirsten