Stine Brejner har ordet

Det er Påske! Alting springer ud

skriver Holger Lissner i en af sine dejlige salmer. I Andet Korintherbrev 5 skriver Paulus: Det gamle er forbi, se noget nyt er blevet til. Begge udsagn synes jeg passer på den tid, vi går i møde.

Men det er ikke altid velkomment når ”det gamle er forbi”. Pludselig ændrer vore liv sig, vi skal finde vej i en ny virkelighed, familiemæssigt, helbredsmæssigt, arbejdsmæssigt. Planer bliver ikke, en af vore kære går bort, endda små, allerede elskede liv, stopper nogle gange, før de er begyndt.

Det er nok ikke mange af os, der undgår at gøre sådanne uønskede erfaringer.

Når det har ”stormet” i mit liv er det min erfaring, at Gud er altid den samme kærlige Gud – uanset hvilke ændringer vi oplever omkring os. Han er klar til at tale med os, trøste og vejlede os.

Det fjerner ikke smerten med et snuptag, men det giver os et fast punkt at holde sig til gennem stormen.

Heldigvis er der også positive ændringer omkring os. Når foråret kommer med lys og varme kan det give friske øjne og nyt mod og energi. At gøre noget nyt kan også hjælpe til at lette det tunge. Måske skal du dette forår gøre noget nyt? Begynde at gå til noget sport? Ny frisure? Nyt bed i haven? Eller måske deltage i det Alpha-kursus, der starter dette forår? Begynde at synge i gospelkoret?

Foråret bringer os ikke mindst Påsken, med det fantastiske og dramatiske budskab om Jesu død og opstandelse, som for altid viser os den åbne vej til Gud. Lissner skriver i sidste vers:

”Det er håbet, og det gir os mod

Og det gør, at vi kan leve her med døden

Det er håbets puls, der banker i vort blod, når vi synes, vi må segne under nøden

Og når Gud gir liv og gør det underfuldt af trods, bliver det påske og opstandelse hos os!”

Lad os gå ud i foråret med åbent sind og favne de nye muligheder, fra Gud og fra mennesker, som byder sig til.

Med ønsket om Guds fred og glædeligt forår

Stine Brejner