Nana Green udstiller i Birkebjergkirken

Solopgange fra det høje

Fra 20. november til 8. januar vil man i Birkebjergkirken, Næstved kunne opleve en fotoudstilling med titlen “Solopgange fra det høje”. Der vil være en hovedvægt af morgenrøde- og solopgangsmotiver, men der sniger sig også andre motiver ind. Og en del af motiverne vil være relateret til citater fra digte, sangtekster, litteratur, bibel- eller salmevers.

Det er Birkebjergkirkens præst, Nana Green, der har skabt fotografierne. Nana er oprindelig uddannet typograf, men bevægede sig senere over i teologien, og for tre år siden blev hun ansat som præst i Birkebjergkirken. Men ved siden af sin præstegerning er hun en meget kreativ amatørfotograf. Om sin interesse for fotografering siger hun selv:

  ”Jeg fik stukket et kamera i hånden fra jeg var 5 år gammel, og som teenager overtog jeg et spejlreflekskamera fra min far, da han købte et nyt. Så jeg har ofte været den der havde kamera med i den tid hvor vi ikke alle sammen havde et kamera i telefonen.

   Det visuelle taler meget til mig – og derfor kan jeg godt lide at fotografere, lave krusseduller eller illustrationer i forbindelse med undervisning.

   For omkring 10 år siden blev jeg optaget af lyset og stemningen ved solopgangstid. Morgenrøden har mange forskellige udtryk før solen står op. Det blev betydningsfulde morgensuk for at mig at stå op og se morgenrøden og solopgangen – særligt i perioder af mit liv, hvor jeg var trist eller livet var lidt svært.”

Fernisering på udstillingen finder sted i Birkebjergkirken, Tommerupvej 4, Næstved søndag den 20. november 2022 kl. 12.00 til 13.30. Efter ferniseringen kan fotoudstillingen ses i Birkebjergkirkens åbningstider ved gudstjenester, møder og arrangementer, og ellers ved at ringe på telefon 55 70 03 93 til pastor emeritus Leo Hansen.